Onze visie…

Buikpijn voelen in verband met een spannende gebeurtenis. Nekklachten hebben door emotionele stress op het werk. Een traumatische gebeurtenis die in het lichaam zorgt voor een lichamelijke klacht. Wat zich op het ene gebied van ons mens-zijn laat zien, kan ook op een andere gebied merkbaar zijn. Mensen zijn meer dan alleen een lichaam.

Het gaat tijdens de behandeling niet alleen om hoe het lichamelijk met iemand gaat. Er is ook aandacht voor de andere aspecten van het mens-zijn zoals emoties, gedachten, sociaal functioneren, spiritualiteit.

Een klacht is er niet altijd per ongeluk, maar kan aandacht vragen voor iets wat mogelijk nog niet bewust is. Een klacht kan aandacht vragen doordat het ons belemmert in ons functioneren of doordat het ons uitnodigt, of dwingt, anders te leven.

Door tijdens een massage te voelen, waar te nemen wat er is, kan er inzicht ontstaan. Uitgangspunt is dat de therapeut niet kan vertellen wat er aan de hand is maar dat de persoon zelf tot zijn eigen persoonlijke antwoord komt.