Welke massages worden gegeven?

Een afspraak in de praktijk kan worden gemaakt voor:

 • (Algemene) massage/massagetherapie

 • Hot Stone Massage

 • Zwangerschapsmassage

 • Voetreflexzone massage

 • Hawaiiaanse Lomi Lomi

Algemene massage / massagetherapie

Tijdens een algemene massage/massagetherapiebehandeling worden technieken uit diverse soorten massages gebruikt. Voor de liefhebber is hier wat achtergrondinformatie:

Klassieke massage:

Het lichaam wordt gemasseerd met strijkingen, knedingen en dergelijke, in principe in de richting van het hart. De huid, spieren, pezen, het bindweefsel worden gemasseerd.

Bindweefselmassage:

Bij bindweefselmassage worden organen, lichaamsdelen en lichaamsfuncties beïnvloed. Het bindweefsel onder de huid, de spieren, de wervelkolom worden gemasseerd waarbij veel gebruik wordt gemaakt van het rollen van de huid. Huidlagen die met elkaar verkleefd zijn kunnen worden losgemaakt. Via het zenuwstelsel zijn zones op de huid verbonden met een bepaalde spier en met een bepaald orgaan. Wordt de huid, het bindweefsel op een bepaalde plaats van het lichaam behandeld, dan wordt dus ook het bijbehorende orgaan of de bijbehorende spier “aangeraakt”.

Energetische massage:

Tijdens de energetische massage is het gebruik van de massagehandelingen en de intentie zodanig dat de nadruk komt te liggen op de energie in het lichaam, en de bewustwording van verschillende sensaties.

Chakramassage/polariteitsmassage:

Het chakrasysteem kan gezien worden als een energiesysteem in het lichaam met verschillende kernen; de chakra’s. Deze chakra’s kunnen verschillend functioneren en ook verschillend aanvoelen. Deze massage waarbij zowel op als boven het lichaam wordt gewerkt, is gericht op dit energiesysteem en op de bewustwording van hoe het voelt.

Effecten van massage bij alle genoemde technieken:

Lichamelijke effecten:

Op lichamelijk niveau beïnvloedt de massage de bloed- en lymfecirculatie, het aanvoeren van voedingsstoffen, het afvoeren van afvalstoffen. Het stimuleert of ontspant. Klachten kunnen veranderen, spieren losgemaakt. Het kan de temperatuur in het lichaam beïnvloeden. Via het masseren van spieren en bepaalde zones op de huid kunnen zelfs inwendige organen en regelsystemen in het lichaam beïnvloed worden.

Energetisch effect:

Energie-uitwisseling die plaats vindt tijdens massage is soms duidelijk voelbaar, soms minder tastbaar. Massage stimuleert energiestromen in het lichaam en energieblokkades kunnen worden opgeheven.

Psychisch effect:

Een massage kan stimuleren of ontspannen, ook psychisch. Dit effect is niet zozeer meetbaar als wel voelbaar maar daardoor niet minder realistisch!

Inzicht:

Inzicht kan ontstaan in de betekenis van een klacht en de samenhang van het lichaam en de andere aspecten van ons menszijn.

Hot Stone Massage

Warmte als extra dimensie

Warmte door warme stenen zorgt voor extra diepte in de massage. Warmte kan als effect hebben: ontspanning, rust, kalmte. Het helpt blokkades te openen in spieren, activeert de bloedsomloop en het lymfesysteem. De stofwisseling wordt gestimuleerd.

De massagebehandeling heeft door deze toevoeging van warmte een diepgaande werking op lichaam en geest.

De stenen

Eeuwenlang wordt al gebruik gemaakt van vulkanische stenen om warmte aan het lichaam toe te voegen. De stenen hebben hun eigen natuurlijke krachten; ze kunnen energie absorberen en afgeven aan het lichaam. De grote dichtheid en het hoge ijzergehalte van de stenen zorgt ervoor dat de warmte goed wordt vastgehouden en langzaam wordt afgegeven.

De behandeling

De stenen worden opgewarmd in een speciale heater. Daarna worden ze op het lichaam geplaatst. Er wordt gemasseerd met de handen maar ook met de stenen. Zo wordt de warmte verspreid in het lichaam. Tijdens de massage wordt extra aandacht gegeven aan klachten.

Voor wie

De Hot stone massage is er voor iedereen. Het kan speciaal heilzaam zijn voor:

 • mensen met spier- en gewrichtsklachten

 • mensen met een slechte doorbloeding

 • mensen met spanning in de spieren

 • mensen met stress

 • ieder die dit een heerlijke ervaring vindt en dit aan zichzelf of een ander cadeau wil geven

Hawaiiaanse lomi lomi

Lomi lomi is een traditioneel Hawaiiaanse massage en wordt door velen ervaren als weldadig, vol compassie, warmte en gratie. Tegelijkertijd is het een krachtig medium om in contact te komen met onopgeloste thema’s in ons leven. Een lomisessie helpt bij het werken aan fysieke, emotionele en mentale stress.

Uitgevoerd met het zachte deel van de onderarmen wordt degene op de massagetafel behandeld met warme olie en lange ritmische vloeiende strijkingen over het hele lichaam. Tijdens de behandeling wordt het lymfesysteem geactiveerd en gereinigd, de bloedsomloop gestimuleerd en worden de spieren zodanig behandeld dat stress en overbelasting kunnen worden losgelaten. Tegelijkertijd ervaren mensen dat tijdens een lomisessie de actieve geest tot rust komt, zodat ruimte ontstaat voor het loslaten van overtuigingen en herinneringen die de cliënt niet meer van dienst zijn.

Deze vorm van massage werd eeuwen geleden ontwikkeld op de Hawaiiaanse eilanden. Het is gebaseerd op de oude kennis dat we een zijn met alles wat leeft. Wanneer we in ons leven met fysieke of emotionele problemen te maken krijgen, betekent dat voor de mensen in Hawaii eenvoudigweg dat we niet meer in balans zijn met de adem van het leven. Een lomisessie, gegeven in de alohaspirit van Hawaii, brengt je weer in contact met wie je in wezen bent.

Voetreflexzone massage

Op de voeten bevinden zich gebieden die corresponderen met lichaamsdelen en organen. Het hele lichaam is op de voeten terug te vinden. Wanneer een gebied gevoelig is, zegt dit iets over het overeenkomstige gebied in het lichaam. Ook wordt een driedeling gebruikt waarbij het bovenste deel van de voeten correspondeert met het verstand, analyse, het middelste deel met gevoel en intuitie en het onderste deel met de basis van het bestaan, veiligheid.

Tijdens de behandeling is er eerst een inleidende massage van de voet, waarna de zones op de voeten intensief behandeld worden met druk en stevige strijkingen. Door het masseren van de voeten en het behandelen van pijnlijke of gevoelige zones, kunnen veranderingen optreden.

De masseur geeft geen (medische) diagnoses aan de hand van de gevoeligheid. Een pijnlijke zone van de schouder hoeft niet te betekenen dat iemand ook daadwerkelijk schouderklachten heeft. Belangrijk is wat de persoon zelf ervaart en bewust wordt tijdens en na de massage.

Holistic Pulsing

Holistic Pulsing is een helende behandelmethode die erop gericht is het lichaam terug te brengen naar een ontspannen, natuurlijke staat van zijn. De benadering is gericht op acceptatie. Acceptatie van wat er is, van wie we zijn met onze eigen talenten en eigenaardigheden. De kracht van de methode is de zachtheid van de werkwijze.

We bestaan voor een groot deel uit water en door het ritmisch schudden van het lichaam wordt het water in het lichaam in beweging gebracht. Iedereen heeft een eigen ritme waarbij het lichaam het makkelijkst beweegt en waarbij het gehele lichaam meebeweegt, van kruin tot tenen. De persoon die wordt behandeld, draagt bij deze behandeling makkelijk zittende kleding en ligt op een massagetafel.

Zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap verandert er veel. Zowel lichamelijk als geestelijk wordt de komst van een nieuw mens voorbereid. Dit kan bij de aanstaande moeder spanning, overbelasting of andere klachten geven. Deze klachten kunnen lichamelijk en geestelijk zijn.

Een massage kan dan heel weldadig zijn. In de praktijk is een speciaal matras waarop je als zwangere vrouw heerlijk op je buik kunt liggen. De toegepaste technieken zijn veilig voor het kind en de aanstaande moeder.

(TouchPro) stoelmassage

TouchPro stoelmassage is een 15 minuten durende massage die gegeven wordt op een speciaal hiervoor ontwikkelde comfortabele stoel. Het gaat over de kleding heen. Er wordt geen olie bij gebruikt. Deze massage is heel geschikt voor bedrijven en instellingen.

Het is een drukpuntmassage, gebaseerd op de traditionele Japanse technieken. Hoofd, nek, schouders, armen, handen, heupen en rug worden behandeld.

Wat is het effect?

 • De bloedcirculatie wordt bevorderd; de afvoer van afvalstoffen en de aanvoer van voedingsstoffen verbeteren. Een goede circulatie bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

 • Het bewustzijn van het eigen lichaam wordt verbeterd. Daardoor worden ook signalen van het lichaam zoals nekklachten, hoofdpijn, vermoeidheid, spanning eerder opgemerkt. Hierdoor kan beter worden voorkomen dat ze zich ontwikkelen tot ernstige of chronische klachten.

 • Na de massage voelt men zich ontspannen maar ook energiek en alert.

 • Stressverschijnselen kunnen verminderen.

 • Door de bewustwording van de werkhouding en eventuele overbelasting kunnen voorzieningen zoals kantoormeubilair, ontspanningsprogramma’s op de computer, beter gebruikt worden.

Deze massage werkt preventief: De massage is niet bedoeld als therapie of behandeling van een medische klacht. Wel kan de massage het ontstaan van klachten voorkomen.

De massage kan het ziekteverzuim terugdringen.

Hoe vaak?

De stoelmassage kan eens in de paar weken worden gegeven maar kan ook worden ingezet bij een eenmalige gebeurtenis; een feest, presentatie, beurs, etc.